41 Gooise Koren in 2015!

Maar liefst 40 Gooise koren hebben meegedaan aan het korenfestival op zaterdag 26 september 2015. En op zondag 27 september zong het GO! Opera Projectkoor, dat samengesteld was uit koorzangers uit de regio’s Het Gooi en Friesland.

ZATERDAG 26 september 2015: het Goois Korenfestival
Van klassiek of religieus tot jazz & pop en onvervalste smartlap. Het Vestival Vocaal gaat niet over artistiek niveau, maar over het plezier dat zingen in een koor je geeft. Daarom in alfabetische volgorde:

Bellefleur – Naarden
http://www.wocbellefleur.nl
Repetitie: vr 20.00 – 22.00 uur
Zangkoor “Bellefleur” is een driestemmig vrouwenkoor met ruim 25 leden. Dirigente Mw. Gro Rapstad, pianiste Mw. Karin Bouwmeester. Het repertoire is afwisselend, met de nadruk op lichte muziek. Wij zingen o.a. ook volksliedjes in verschillende talen en treden regelmatig met veel plezier op bij wijkcentra en zorgcentra in het Gooi.

Blaricums Gemengd Koor – Blaricum
http://www.bgk-koor.nl
Repetitie: wo 19.45 – 22.00 uur
Het Blaricums Gemengd Koor bestaat uit 32 leden, die met veel genoegen van licht tot klassieke liederen zingen. De gezelligheid viert hoogtij. Onze deskundige dirigent is Lex Barten en Karina Kantarova is onze vaste pianobegeleidster. Twee keer per jaar wordt er gestreefd naar een concert, meestal lente en kerstconcert.

Colore Vocale – Huizen
Info: Maria van Wanrooij maria@admi-support.nl   |   Repetitie: tweewekelijks, do 20.00-22.00 uur
Colore Vocale bestaat uit een groep van twaalf enthousiaste zangers/zangeressen o.l.v. door Friederike Wöllisch. Het repertoire is veelzijdig en kleurrijk, zowel a capella als met pianobegeleiding. Het brede repertoire voert van barok naar Ierse ballads, van musicalsongs naar klassieke werken van Dvorák en van close harmony tot Argentijnse tango.

Compagno Illeso – Hilversum
http://www.compagno-illeso.nl
Repetitie: ma 20.00-21.30 uur
Het Hilversumse kamerkoor Compagno Illeso voert op hoog (amateur) niveau koorwerken uit. De dirigent stimuleert de koorleden hun zangkwaliteiten voortdurend te ontwikkelen om tot een dynamische koorklank te komen. In ‘Plafondbezingen’ werd met muziek van Schütz tot Jurriaan Andriessen eer betoond aan de schilderijen van het tongewelf in de Grote kerk te Naarden. In november 2013 zong het koor in de Hermitage in Amsterdam in het kader van de tentoonstelling ‘Een Russische liefde voor Franse kunst’. Dirigent: Marieke Koster

De Blaerders – Blaricum
http://www.deblaerders.nl
Repetitie: ma 19.45 – 21.45 uur
Smartlappenkoor o.l.v. Joep v. Vugt, een koor met 65 leden en 4 muziekkanten repeteren in de Malbak in Blaricum voor info of boekingen http://www.deblaerders.nl of tel. Annelies van Wonderen 0637742690 en Riet Diepgrond 0620791585 ons motto is “de Blaerders gevraagd feestje geslaagd”

Dazz’ling Divas – Bussum
http://www.dazzling-divas.nl
Repetitie: ma 20.00-22.00 uur
Deze Gooische vrouwen treden op met een repertoire dat door henzelf is uitgekozen, zodat ze het met volle overtuiging kunnen brengen. Ze zingen van Anouk tot Stevie Wonder, begeleid door topmuzikanten. Onder leiding van dirigent/arrangeur Raimond Metting.

Déja Vu – Naarden
http://www.dejavu-naarden.nl
Repetitie: do 20.15 tot 22.15 uur.
Déjà Vu is een vrolijk gemengd koor dat al meer dan 27 jaar bestaat, telt ruim 55 leden én speelt met haar eigen combo! We zingen o.a. ballades, musicalmuziek, stemmige liederen, divers top 40 repertoire. We hebben nog plaats voor bassen en sopranen. Kom eens langs op donderdagavond als we repeteren. Déjà Vu treedt regelmatig op met eigen combo en is beschikbaar voor festivals en evenementen.

Gospelkoor Edoza – Hilversum
http://www.gospelkooredoza.nl
Repetitie: do. 20.00 – 22.00 uur.
Edoza is al 36 jaar hét gospelkoor in Hilversum. Ons repertoire bestaat uit Engels en Nederlandse gospel- en worshipliederen. In 2014 brachten we onze nieuwe CD ‘Heart of thanks’ uit. We leveren regelmatig bijdragen aan evenementen, concerten en kerkdiensten. Het koor heeft 27 leden.

EdozAcapella-men – Hilversum
http://www.gospelkooredoza.nl
Repetitie:wisselend tijdstip
Geïnspireerd door befaamde a capella groepen zijn de mannen van Gospelkoor Edoza eind 2013 aan een uitdaging begonnen. Buiten de reguliere koorrepetities om, komen de mannen een keer in de twee of drie weken bij elkaar om het zingen van a capella stukken eigen te maken. De groep telt acht mannen.

Ensemble de Corazòn – Weesp
Repetitie: ma 20.00 – 22.00 uur
‘Ensemble de Corazón’ is een enthousiast, gemengd vocaal ensemble met 16 koorleden o.l.v. Hanneke Huibers. We zingen a capella veelkleurige klassieke- en wereldmuziek in diverse talen. Enkele van onze favoriete componisten: Rachmaninov, Purcell, Palestrina, Jurriaan Andriessen, Paul Simon. We repeteren op maandagavond. Meer informatie bij saarmeuter@gmail.com T 035 693 0333

Firma Vocaal – Weesp
http://www.firmavocaal.nl
Repetitie: ma 20.00 -22.15 uur
Dirigent: Gerard van Amstel
We willen ons graag profileren als een Vocal Group met ambitie. Daarom dus niet zomaar een avondje in de week vrijblijvend zingen, maar gericht bezig zijn met instuderen (dat doen we trouwens thuis) en repeteren. Gezelligheid is iets wat absoluut belangrijk is maar is niet ons enige doel. Lekker bezig zijn met muziek maken en genieten van het resultaat is zeker ook iets wat hoog op onze lijst staat! We willen die resultaten graag laten horen als de gelegenheid zich voordoet.

Gebroeders De With – Bussum
http://www.gebroedersdewith.nl
Repetitie: do 20.00 – 22.00 uur
Gebroeders de With is een sprankelend projectkoor uit Bussum In 2006 begonnen met een groepje vrienden, nu gegroeid tot een vaste groep van 31 mensen die wekelijks op donderdagavond repeteren onder leiding van Marlies Huitink. Wij voeren jaarlijks een nieuw project uit, een totaal plaatje van muziek aangevuld met veel extra’s. De projecten lopen uiteen van muziek uit de jaren zeventig tot middeleeuwen, van klassiek tot pop.

Gemengd Koor Opus 55 – Eemnes
http://www.paulsnoek.nl
Repetitie: ma 13.00 – 14.45 uur
Gemengd Koor Opus55 is een koor speciaal voor leden van 55 jaar en ouder, maar liefst voorzien van een Geraniumallergie! Want Opus55 bewijst dat leeftijd niets van doen heeft met ambitie en een mooi geluid. Het repertoire is vierstemmig en zeer gevarieerd: het beweegt zich tussen licht klassiek, evergreens, pop en musical. Opus55 telt 55 leden en viert momenteel haar eerste lustrum. De repetities zijn in het Koorhuys in Eemnes.

Goois Vocaal Ensemble – Naarden Vesting
http://www.gooisvocaal.nl
Repetitie: 20.00 – 22.30 uur
Het Goois Vocaal Ensemble is een groot koor met ruim zestig enthousiaste mannen en vrouwen o.l.v Roy Voogd. Alwin Kluit begeleidt op piano. Het repertoire wordt omschreven als “Lekker Licht”. Het is divers en het ontwikkelt zich steeds, van Amerikaanse musical tot prachtige Nederlandse liedjes.

Kamerkoor Akkoord – Hilversum
http://www.akkoordhilversum.nl
Repetitie: wo 20.00 – 22.00 uur
(De Morgenster, Seinstraat Hilversum)
Kamerkoor Akkoord (opgericht in 2003) is een gemengd koor van 23 leden en staat o.l.v. Cees van der Poel. We treden ca. vijf keer per jaar op en brengen een afwisselend klassiek repertoire, grotendeels à capella. Elk jaar verzorgen we een cantate bij “Cantate op de Brink” in de Grote Kerk in Hilversum.

Kamerkoor Capricciata – Bussum
http://www.kamerkoorcapricciata.nl
Repetitie: do 20:00 – 22:00 uur
Kamerkoor Capricciata is een gemengd klassiek kamerkoor met ca. 20 leden uit ’t Gooi en omgeving. Onder de inspirerende leiding van Henk van Zonneveld richt het koor zich dit jaar op een kerstconcert en een uitvoering in het voorjaar. We bestuderen o.a. een Mis van Rossini, liederen van De Pearsall , Madrigal van Fauré en Nachtlied van Reger.

Koor in ’t Gooi – Bussum
http://www.koorintgooi.nl
Repetitie: wo. 20.00 – 21.45 uur.
Nu, dertig jaar na de oprichting vanuit de Vrije School in Bussum, is Koor in ’t Gooi een gemengd koor van 30 leden uit het gehele Gooi. Het gevarieerde repertoire bestaat uit drie- of vierstemmige muziek uit alle tijden van het klassieke genre. Wat ons koor bijzonder maakt is dat iedereen zich thuis voelt. en actief is. Het koor staat al bijna 15 jaar onder leiding van dirigente Friederike Wöllisch.

La Muse s’Amuse – Hilversum
http://www.lamusesamuse.nl
repetitie: ma. 20.00 – 22.00 uur
La Muse s’Amuse is een gezellig en ambitieus vrouwenkoor met ruim twintig leden, onder leiding van dirigente Gro Rapstad. Annet Kloppert begeleidt op de piano de optredens en een aantal repetities. Het repertoire is zeer gevarieerd en bestaat uit meerstemmige muziek, zoals volksmuziek, bekende musicalsongs, enkele klassieke liederen en Nederlandse meezinghits.

Noot voor Noot – Muiderberg
http://www.facebook.com/nootvoornoot
Repetitie: do 20.30 – 22.30 uur
Bij Noot voor Noot zingen we, voor ons muzikale plezier, vrolijke en serieuze liederen uit alle tijden, uit allerlei landen, in vele talen. Onze dirigent en arrangeur is Peter Rieken. Wilt u op donderdagavond eens keertje meedoen? U bent (zeker als tenor) van harte welkom!

ONCE AGAIN – Eemnes
Facebook: Vrouwenkoor Once Again
Repetitie: wo. 20.00 – 22.00 uur
Once Again is een gezellig en enthousiast vrouwenkoor uit Eemnes, dat een breed scala aan repertoire brengt, waaronder close harmony, a capella, evergreens, pop songs, musical en lichte muziek. Het koor bestaat uit 14 vrouwen en staat onder leiding van Dody Soetanto. Informatie: 06-41320728

Pop & Theaterkoor Expreszo – Eemnes
http://www.Expreszo-Eemnes.nl en http://www.Paulsnoek.nl
Repetitie: vr 09.15 – 11.15 uur
De 35 dames van dit bruisende en energieke koor bouwen aan een ruim en veelzijdig repertoire uit de wereld van de popmuziek, musical en kleinkunst in driestemmige arrangementen en voorzien van een fraaie en stijlvolle look op het podium! Het koor viert momenteel haar eerste lustrum! Expreszo staat onder leiding van dirigent Paul Snoek, die ook veel van de arrangementen schrijft. Er is jaarlijks een groot eigen concert en een aantal andere optredens, zoals ook vandaag! De repetities zijn in het Koorhuys in Eemnes: welkom!

Popkoor Dijksound – Eemnes
http://www.dijksound.nl
Repetitie: wo 20.00- 22.15 uur
“Dijksound is een gemengd koor van 45 leden. We zingen popnummers vanaf de jaren zeventig tot nu. Ons koor is verdeeld in zes stemgroepen en veel nummers die we zingen zijn speciaal gearrangeerd door Olaf Windey, onze dirigent. Dijksound krijgt daardoor een ‘eigen’ geluid. Binnenkort bestaan we 20 jaar en dat vieren we met een groot concert in ’t Spant! in Bussum op zaterdag 4 juni 2016.”

Popkoor N’Joy – Huizen
http://www.popkoorhuizen.nl
Repetitie: di 20.00 – 22.00 uur
in de Zenderkerk, Borneolaan 30 1276 NS  | Popkoor Huizen ’NJoy is een enthousiast gemengd popkoor met leden afkomstig uit het hele Gooi. We zingen popsongs vanaf de jaren 60 tot aan hedendaagse moderne popnummers. Naast zang besteden wij ook aandacht aan koorpresentatie. De optredens zijn zeer divers. We laten van ons horen tijdens culturele festiviteiten in Huizen, maar ook daarbuiten, zoals de Paradiso korendagen en korenfestivals. We worden ook ingehuurd voor trouwerijen en bijzondere gelegenheden Het koor staat onder de artistieke leiding van Carwin Gijsing. Contact via de website of; popkoor.huizen@gmail.com, secretaris; 035-5267062 of 06-21515055.

Kamerkoor Revoce – Hilversum
http://www.revoce.nl / info@revoce.nl
repetitie: ma 20.00 – 22.15 uur
Kamerkoor Revoce zingt vooral a capella muziek uit verschillende stijlperiodes. Incidenteel laten we ons begeleiden door instrumentalisten. Onder leiding van onze dirigent Nelly Todorova streven we naar een hoge kwaliteit. In november voeren we “Jesu Meine Freude” van Bach en het “Gloria” van Vivaldi uit.

Pur Sang – Hilversum
pursangkamerkoor.nl
Repetitie: di 20.00-22.00 uur
Studio 9 van het MCO, Heuvellaan 33, Hilversum – Pur Sang verrast al 20 jaar haar publiek met hedendaagse koormuziek uit alle landen en in alle talen. Van Armeens tot Zweeds; de zangers slaan zich met flair door de tongbrekende teksten en onverwachte akkoordwendingen. Dirigent Paul de Boer werkt onaflatend aan de samenklank en spoort aan tot steeds betere prestaties. Heb je zangervaring en zoek je een koor met uniek repertoire? Kom vooral een keer meezingen! Kijk op pursangkamerkoor.nl voor meer informatie. Dirigent: Paul de Boer

SenZa RagaZZi – Hilversum
Repetitie: di 19.45-21.45 uur
senZa ragaZZi doet het zonder mannen én met een inspirerende dirigente…15 vrouwen, 15 persoonlijkheden die samensmelten in een a capella repertoire van bijzondere wereldmuziek. Volksliedjes van de steppen, liefdesliedjes van overzee, trotse liederen uit Afrika en soms klassieke nummers, meerstemmig gezongen met passie en met lichtheid. We kunnen er nog koorleden bij hebben, vrouwen welteverstaan!

Singers Vrouwen Kleinkoor – Laren
http://www.SVKK.nl
Repetitie: wo 20.00 – 22.00 uur
Klassieke muziek zingen is geweldig! Dat bewijst Singers Vrouwen Kleinkoor uit Laren al ruim tien jaar. Twintig vrouqwen van 30 tot 80 jaar zingen iedere woensdagavond muziek van 1500 tot nu onder de bezielende leiding van dirigent Ebo Roek. De dames zingen uit volle borst over liefde, lente, smart en hoop. Een amateurkoor dat voor zichzelf de lat aangenaam hoog legt, waarbij het plezier van samen zingen altijd voorop staat.

SmartTease – Bussum
http://www.smarttease.nl
Repetitie: ma 19.45-22.00 uur
SmartTease is een vrouwenkoor en kenmerkt zich door de energieke uitstraling. De pop-musical- en easylistening songs worden 3-stemmig uitgevoerd. Sinds de oprichting in 2009 heeft het koor optredens verzorgd bij festivals in het hele land. In het 1e lustrum jaar zijn er optredens geweest in Praag.

Snowe Koor – Loosdrecht
http://www.snowe.nl
Repetitie: za 10.00 – 13.00 uur
Snowe, gevestigd in Loosdrecht is een beetje anders. Met haar eigen band combineert het koor zang en dans in een mooie kleurrijke show. Met een eclectische menging van pop, rock en klassiek met en zonder begeleiding, treedt Snowe regelmatig op in Nederland en in het buitenland.

The Moclas Singers – Huizen
http://www.moclas-singers.nl
Repetitie: ma 20.00-22.15 uur
Het koor The Moclas Singers is een gemengd koor met een mix van lichte muziek en klassiek repertoire. De naam Mo(dern)clas(siek) is hiervan afgeleid. Het koor bestaat uit ca. 42 enthousiaste leden. Onze dirigent is Frederic Voorn, tevens concertpianist. Wij verzorgen optredens in verzorgingshuizen, Korenfestivals, tijdens de Dodenherdenking op 4 mei en een groot ‘Moclas’ concert.

‘t KOOR! – Wijdemeren
http://www.tkoor.nl
Repetitie: do 19.45 – 22.00 uur
‘t KOOR! is op 1 april 2011 opgericht en stevent af op het eerste lustrum. Wij hebben rond de 80 leden en vinden onszelf het gezelligste gemengd koor met onder andere populaire muziek, maar ook een (licht) klassiek stuk wordt niet geschuwd. Wij zijn van alle “talen” thuis en bieden voor elk wat wils! uit Wijdemeren en omstreken. Ons repertoire bestaat o.m. uit bekende film- en musicalmelodieën, evergreens en ??????

Toonkunst Bussum – Bussum
http://www.toonkunstbussum.nl
Repetitie: wo 20.00 – 22.15 uur
Toonkunst Bussum is een gemengd koor met een eigen orkest. In mei 2013 bestond dit koor 130 jaar! Het zingen in dit koor is een uitdaging. Er worden kwalitatief hoogstaande standaardwerken en ook regelmatig niet zo standaard werk uitgevoerd uit de klassieke tot gematigd moderne koorliteratuur en begeleid door het eigen orkest. Naast het instuderen van de muziek voor onze concerten, wordt ook veel aandacht besteed aan stem- en klankvorming en het koor wordt regelmatig professioneel bijgeschoold. Momenteel telt het koor 44 leden en nieuwe leden zijn van harte welkom!

Venerdi Mattina – Bussum
http://www.venerdi-mattína.vpweb.nl
Repetitie: ma 20.00 – 22.00 uur
Muzikale ontwikkeling en gezelligheid staan centraal bij vrouwenkoor Venerdi Mattína, dat onder leiding staat van Anne Balázs. Het gevarieerde klassiek repertoire omvat zowel oude muziek als hedendaagse composities. De inspirerende aanpak van de dirigent zorgt voor veel enthousiasme bij de koorleden. Het 25 vrouw sterke koor repeteert op maandagavond in het witte kerkje aan de Mecklenburglaan in Bussum. Nieuwe alten zijn meer dan welkom.

Vergeet je Verdriet – Huizen
http://www.vergeetjeverdriet.nl
Repetitie: don 14.00 – 16.00 uur
Vergeet je verdriet is het enige enthousiaste smartlappen & levensliederenkoor van Huizen. Wij zijn met 30 vrouwen in de leeftijd 50+. Wij zingen o.l.v. Greetje de Oude met muzikale ondersteuning van Henny Siebel. In 2016 bestaan we 15 jaar. Wij vinden, naast het oefenen en optreden, gezelligheid en goede sfeer belangrijk.

Vestingkoor Naarden – Naarden
http://www.vestingkoornaarden.nl
Repetitie: di 20:00 tot 22:00 uur
Het Vestingkoor Naarden is een gemengd koor van ca. 30 leden. Het koor is opgericht in 1955. Het koor zingt uiteenlopende werken en overwegend a capella. Onze dirigent is Wim van Geffen die al ruim 30 jaar met veel plezier het Vestingkoor Naarden leidt. We treden gemiddeld 4 maal per jaar op.

Vocal Group Esperanto – Bussum
http://www.vocalgroupesperanto.nl
Repetitie: di 20.00-22.00 uur
Vocal Group Esperanto bestaat uit tien enthousiaste zangeressen, onder leiding van Karen de Vries. De groep brengt een sprankelend, boeiend en divers programma met 3- tot 5-stemmig repertoire. Plezier in zingen is een belangrijke drijfveer, maar de muzikale ambities liggen hoog. Esperanto is nog op zoek naar twee nieuwe zangeressen.

Vocalgroup NOON – Weesp
http://www.vocalgroupnoon.nl
Repetitie: woensdagavond – Weesp
Vocal Group NOON uit Weesp is opgericht in oktober 2013 door muzikaal leider Gerard van Amstel. In de naam van dit ensemble zit het getal 12 verborgen wat staat voor het aantal leden: 12 vrouwen verdeeld in Sopraan 1& 2 en Alt 1 & 2. NOON zingt pop- en kleinkunstsongs, gearrangeerd en begeleid door Gerard van Amstel op piano, met een vleugje theater. In december 2015 geeft NOON een kleine kerstvoorstelling met de titel ‘Christmas at NOON’ op zondag 20 december om 12.00 uur in de Ide van Amstelzaal aan de Papelaan in Weesp.

Vocalgroup Surprise – Huizen
http://www.vocalgroupsurprise.nl
Repetitie: do 20.15 – 22.30 uur
Vocal Group Surprise is een enthousiast 3-stemmig dameskoor van 17 leden. Ons repertoire bestaat uit o.a. pop, rhytm en soul. Dit alles onder de muzikale leiding van onze dirigent Paul Grob. Wij repeteren in de Thomaskerk in Huizen. Wilt u eens komen kijken en luisteren? Neem dan via de website contact met ons op.

Vocalgroup The Ambrosians – Blaricum
http://www.theambrosians.nl
Repetitie: di 20.15 -22.15 uur
Dorpshuis Blaercom te Blaricum
Wij treden zeer regelmatig op met een afwisselend programma van pop tot klassiek. Onze dirigent Paul Geurts begeleidt ons op piano aangevuld met een combo van gitaar, saxofoon, bas en drums. Griekse goden namen het ambrosiaanse kruid om eeuwig jong te blijven en dat is ons qua repertoire en uitstraling ook zeer goed gelukt. Toch vieren wij in 2016 al ons 40-jarig bestaan.

40+ gospelkoor “GOOD NEWS” – Huizen
http://www.gospelkoorgoodnews.nl
Repetitie: do 20.00 – 22.00 uur
Goede Herderkerk, Piersonlaan, Huizen.
Iedereen van 40+ en die van zingen houdt, is van harte welkom. Dirigent: Margreet Veerman. Repertoire: worship- en praiseliederen. Stijl: Continentals, Oslo Gospel Choir, Travis Cotrell e.a.. Optredens bij kerkdiensten, concerten, (kerst)evenementen, etc. Info: Gré Westland, telnr. 5256621.

Advertenties