Vestival Vocaal 2017

RUIM TWAALFHONDERD KOORZANGERS hebben op 23 en 24 september tijdens het Vestival Vocaal 2017 binnen de sfeervolle historische vestingwallen van Naarden-Vesting gezongen. Het Vestival Vocaal opende op de zaterdag met het traditionele Gooise Korenfestival, waarna op zondag GO! Opera haar nieuwe kooropera op de vestingwallen voor ruim 750 toeschouwers uitvoerde.  Het Vestival Vocaal is een initiatief van Stichting Amateurkoor en wordt georganiseerd voor én door de samenwerkende Gooise koren. 

Goois Korenfestival op 23/9
Maar liefst 40 Gooise koren waren op zaterdag 23 september op zo’n 15 lokaties in de sfeervolle vestingstad te zien en te horen. Het weer was prachtig en nodigde vele koren uit om ook in de straatjes van de vesting hun muziek te laten horen. Het was weer een groot koorfeest in de Vesting!

Kooropera “QUEEN ARTHUR” van GO! Opera op 24/9
Op zondagmiddag 24 september werd bij het Oorlogsmonument op het Ravelijn 2 in de Vesting de kooropera “Queen Arthur” van GO! Opera uitgevoerd. Met meer dan 100 musici is deze grootse, typische volksopera een op de prachtige lokatie een indrukwekkend schouwspel geworden dat ademloos door ruim 750 toeschouwers werd beleefd. De tovenaar Merlijn onthult de waarheid achter de mythische legende rond Koning Arthur.


Beeldverslag van het Goois Korenfestival

zaterdag 23 september 2017
© 2017 – Fotografen: Bert de Bruin, Willeke Alkema en Nathalie Korlaar

 

Advertentie